KEZDŐLAP >> NŐGYÓGYÁSZATI SZAKRENDELŐ BETEGELLÁTÁSI RENDJE 2022. FEBRUÁR 1-TŐL

TISZTELT PÁCIENSEINK!
A gördülékenyebb betegellátás érdekében 2022. február 1-jétől a Nőgyógyászati Szakrendelő betegellátási rendjében az alábbi változtatásokat kívánjuk bevezetni:

LELETEK KIADÁSA
(cytológiai lelet, tenyésztési eredmények, HPV eredmény stb.)
HÉTKÖZNAPOKON 08:00-08:30 között
 
Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy ezek a leletek az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe (EESZT) is felkerülnek, így az ügyfélkapuval rendelkező páciensnek ezeket otthon is megtekinthetik.
 
SÜRGŐS ESETEK ELLÁTÁSA
HÉTKÖZNAPOKON 08:30-10:00 között
 
Erre az idősávra előjegyzés nincs, ekkor azok a páciensnek jelentkezhetnek soron kívül, akiknek olyan panaszai vannak, mely miatt néhány napon belül ellátásra van szükségük. Ilyen esetek közé tartoznak pl.:
 • elhúzódó vagy kifejezetten bő menstruációs vérzés
 • akut alhasi fájdalom, mely feltehetőleg nőgyógyászati eredetű
 • akut hüvelyi panaszok (folyás, viszketés, hüvelyi diszkomfort)
 • menopausa után jelentkező vérzések

 • ELŐJEGYZÉS ALAPJÁN TÖRTÉNŐ BETEGELLÁTÁS
  HÉTKÖZNAPOKON 10:00-13:00 között
   
  Ide tartoznak a nem sürgős ellátást igénylő esetek, amelyhez előzetes időpontkérés szükséges a +3633/542-376-os telefonszámon. Ide tartozó esetek pl.:
 • általános nőgyógyászati szűrővizsgálat, cytológiai mintavétel
 • időszakosan javasolt kontrollvizsgálatok (pl. petefészek elváltozások, melyek meghatározott időszakonként kontrollt igényelnek)
 • meddőségi panaszok (35 éves kor alatt 1 év sikertelen próbálkozás esetén, 35 év felett fél éven túli sikertelenség esetén)
 • hosszabb ideje fennálló vérzési rendellenességek (rendszertelen menstruáció, menstruáció késése/kimaradása negatív terhességi teszttel, bő menstruációs vérzések, kifejezetten fájdalmas menstruáció stb.)
 • fogamzásgátlási tanácsadás, első fogamzásgátló felírása, spirál felhelyezése előtti vizsgálatok

 • KONTROLLVIZSGÁLATOK
  HÉTKÖZNAPOKON 13:00-14:00 között
   
  Az intézményünkben szült vagy operált betegeknek automatikusan adunk időpontot a hazabocsátáskor, az ilyen páciensek ellátása ebben az idősávban történik.

  TERHESSÉGMEGÁLLAPÍTÓ VIZSGÁLATOK
  KEDD, SZERDA ÉS CSÜTÖRTÖKI NAPOKON 12:00-13:00 között
   
  Ezekhez a vizsgálatokhoz is előzetes időpontkérés szükséges a +3633/542-376-os telefonszámon, azonban ezekre a vizsgálatokra külön időpontokat tartunk szabadon. Ide azokat a pácienseket várjuk, akiknek az otthon végzett terhességi tesztje POZITÍV. Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy UH vizsgálattal a terhesség általában a betöltött 6. hét után (azaz minimum 2 hetes vérzéskimaradás esetén!) látható, így ennél korábbi vizsgálat csak panaszok esetén indokolt. A terhességmegállapító vizsgálat optimális időpontja panaszmentesség esetén az utolsó menstruációtól számított 7-8. hét.

  Kiemelnénk továbbá, hogy az ügyeleti ellátás (hétköznap 08:00 és 14:00 között szakrendelőben, hétköznap 14:00 és 08:00 között, valamint hétvégén és ünnepnapokon a szülőszobán) csak olyan esetekben indokolt, amikor az azonnali (tehát másnapig sem halasztható!) ellátás hiánya súlyos, maradandó egészségkárosodáshoz vezethet! (Pl. szülészeti sürgősségi állapotok, koraterhességi vérzések, feltehetően nőgyógyászati eredetű akut hasi katasztrófa tünetei - kifejezett hasi fájdalom lázzal, hasmenéssel/hányással).

  Nem egyértelműen nőgyógyászati vagy szülészeti, azonnali ellátást igénylő panaszok esetén elsőként a Sürgősségi Betegellátó Osztály (SBO) felkeresése javasolt!
   
  RECEPT FELÍRÁS
  A járványhelyzetben a rendszeresen szedett gyógyszerek felírását ezen túl nemcsak telefonon, hanem e-mailben is lehet kérni a vaszarynogyogyaszat@gmail.com címen.
  Kérjük, hogy amennyiben lehetősége van rá, ezt a megoldást válassza a telefonos, vagy személyes jelentkezés helyett!
   
  E-Receptek felírásával és kiváltási lehetőségeivel kapcsolatos tájékoztatás IDE kattintva érhető el!
  KÉRJÜK, FIGYELMESEN OLVASSA EL!

   
  A receptek felírásához szükséges adatok (olyan betegek esetén, akik korábban már jártak a Vaszary Kolos Kórház bármely részlegén, azaz az informatikai rendszerben regisztrálva vannak):
 • Név,
 • TAJ-szám,
 • gyógyszer neve (dózissal együtt!),
 • gyógyszer kiszerelése (1 havi/3 havi).

  A rendszeresen szedett fogamzásgátlók és hormonpótló gyógyszerek felírásához egy éven belül készült cytológiai lelet szükséges, ennek hiányában 1 havi gyógyszer felírása történik. A gyógyszereket kiváltani legkorábban az e-mail küldése utáni munkanapon 16 óra után lehet.
   

 • VÁRANDÓSOK GONDOZÁSA
  (a terhességmegállapító vizsgálatot kivéve) a Nőgyógyászati Szakrendeléstől elkülönülten, a Gyermekgyógyászati Ambulancia várójából nyíló külön helyiségben történik (8-as épület, magasföldszint, bal oldal). A várandósgondozás előjegyzés alapján működik, melyre időpontkérés a +3633/542-376-os telefonszámon lehetséges.

  Rendszeresen gondozott várandósok részére a terhesgondozás alkalmával automatikusan adunk időpontot a következő vizitre!

  Terhesség alatt jelentkező panaszok esetén az alábbi rend van érvényben:

 • munkaidőben (hétköznap 08-14 óra között)
  - 24. hét előtt jelentkező panaszok esetén: Nőgyógyászati Szakrendelés
  - 24. hét után jelentkező panaszok esetén: Terhesgondozó
  - megindult szülés jelei (fájások, magzatvíz elfolyása) vagy kifejezett, súlyos panaszok (bő vérzés, vérnyomáskiugrás stb.) esetén: Szülőszoba
 • ügyeleti időben (hétköznap 14-08 óra között, hétvégén, ünnepnapokon): terhességi kortól függetlenül: Szülőszoba

  A terhesgondozásról szóló bővebb tájékoztató IDE kattintva elérhető!

 • Ismételten felhívjuk a figyelmet arra, hogy az intézmény területén látogatási tilalom van érvényben a Covid-19 járványhelyzet miatt, így kísérő az épületben nem tartózkodhat! Kivételt képez ez alól a 18 év alatti kiskorú vagy fiatalkorú, illetve mozgáskorlátozott beteg kísérője.