. : : E V K K : : .

Töltődik. Szíves türelmét kérjük...

H-2500 Esztergom, Petőfi Sándor u. 26-28 titkarsag@vaszary.hu

KRÓNIKUS PSZICHIÁTRIAI OSZTÁLY

Dr. Kiss Gyöngyi

osztályvezető főorvos

Jeneiné Tarcsai Beáta

osztályvezető főnővér

Orvosaink:

Dr. Kiss Gyöngyi főorvos

A krónikus pszichiátriai osztály 2013-ban a Vaszary Kolos Kórház 19. számú neuropszichiátriai épülettömbjének 2. emeletén, egy emelettel az akut elmegyógyászati ellátást nyújtó osztály alatt nyert elhelyezést, ezzel az akut és krónikus pszichiátriai ellátás integrációja teljessé vált. A pszichiátriai megbetegedések teljes körét felölelő ellátás történik. Módszertani eszköztárunk: gyógyszeres kezelés, pszichoterápia, csoportterápia, foglalkozási terápia. A betegek 2-7 ágyas szobában kerülnek elhelyezésre. A fekvő betegek kivételével a betegszobák csak az ebéd utáni illetve az éjszakai pihenésre szolgálnak. Napközben a betegek a közösségi helyiségekben – társalgók, foglalkoztató, csoportszoba, vizsgáló – különböző állapot javító foglalkozásokon vesznek részt.

A csoportfoglalkozások a kis beteg létszám miatt nem betegség csoportok, hanem betegségi szint, illetve intellektuális igénybevehetőség szerint történik. Kivétel ez alól az alkohol betegek külön csoport foglalkozása, mely a betegség hátterét kutatja, felvilágosítást ad a betegség természetéről, gyakori szövődményeiről. Az osztályra való bekerülés előzetes időpont egyeztetés alapján történik, akut pszichiátriai osztályról, pszichiátriai gondozókból, más kórházi osztályokról, háziorvos beutalásával.

Nővérállomás:
06-33/542-300/187-es vagy 316-os mellék

 

Látogatási rend:

Az osztályon a látogatási lehetőség – amennyiben erről más utasítás nem rendelkezik – 14:00-18:00 óra közt van. Egy beteg egy időben két látogatót fogadhat.
A vizsgálatok, foglalkoztatások látogatás miatt nem maradhatnak el.