. : : E V K K : : .

Töltődik. Szíves türelmét kérjük...

H-2500 Esztergom, Petőfi Sándor u. 26-28 titkarsag@vaszary.hu

2,3 millió forint a kórház gyermeksürgősségi részlegének

Több mint 2 millió forintot ajánlottak fel a K&H dolgozói az Esztergomi Vaszary Kolos Kórház javára. A támogatásból új ágyak, matracok kerülnek a gyermeksürgősségi részlegre, ami nagyban javítja a kis betegek komfortérzetét. Emellett egy fertőtlenítő lámpával is gazdagodik az osztály, amivel hatékonyan tudják elpusztítani a kórokozókat.

A K&H minden évben meghirdeti K&H gyógyvarázs pályázatát, amelyen a tavalyi évben is 20 millió forint értékben kapott innovatív orvosi eszközöket 20 gyermekegészségügyi intézmény. Az esztergomi Vaszary Kolos Kórház is beadta pályázatát, és a K&H munkatársainak karácsonyi felajánlása jóvoltából most 2,3 millió forint értékben kapnak a gyermekek ellátását segítő eszközöket. „A K&H dolgozói rendszeresen fordítják a pénzintézet által biztosított karácsonyi vacsorájuk értékét jótékony célra, ami most kiegészült a munkatársaink által szervezett karácsonyi vásár bevételével. A gyermekegészségügyet tehát nemcsak vállalati szinten támogatjuk, hanem kollégáink is szívükön viselik a kis betegek sorsát, gyors gyógyulását” – mondta el Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H kommunikációs vezetője, majd hozzátette: „Ezzel közel 11 millió forintra nőtt az a támogatás, amely a dolgozók karácsonyi felajánlásaiból jött eddig össze a gyermekegészségügyi intézmények számára.”

A hatékony gyógyításhoz az innovatív vizsgálati eszközök mellett épp ilyen fontos, hogy a gyermekek lelki egészségére, komfortos környezetére is figyeljünk, ha már nélkülözniük kell otthonuk kényelmét és megnyugtató közegét. A Vaszary Kolos Kórház Gyermeksürgősségi részlege most 4 ággyal és 8 matraccal és matracvédővel gazdagodott, valamint egy úgynevezett germicid fertőtlenítő lámpa segítségével eredményesen tudják kiírtani a kórokozókat. „

A kórházakban alapvető fontosságú a magas fokú sterilitás, rendszeresen szükséges gondoskodni a fertőtlenítésről, kiemelten a távozó betegek után. A germicidlámpával gyorsan, hatékonyan és energiatakarékosan tudjuk fertőtleníteni a légteret és az eszközöket is, így védve a hozzánk érkező kis betegeket az esetleges újabb fertőzéstől. A beteg gyermekek gyógyulásához nélkülözhetetlen a lelki, mentális egészség megóvása is, ehhez hozzátartozik a biztonságos környezet és kényelem biztosítása. A pályázatban elnyert négy korszerű gyermekkórtermi ágy nagy segítséget nyújtanak abban, hogy a hozzánk érkező beteg gyermekek ezáltal is hamarabb tudjanak alkalmazkodni a számukra megváltozott körülményekhez” – mondta el Dr. Nyisztor Mónika, a Vaszary Kolos Kórház Gyermekambulancia és Gyermeksürgősségi osztályvezető főorvosa.

A K&H gyógyvarázs program az elmúlt 20 évben összesen közel 852 millió forint értékben, 537 alkalommal támogatta a magyar gyermekegészségügyet innovatív eszközökkel. Komárom-Esztergom vármegyében eddig 15 alkalommal, 14 millió forint értékben kaptak modern, a gyermekek hatékony gyógyítását segítő berendezéseket az intézmények.

Budapest, 2023. február 24.