. : : E V K K : : .

Töltődik. Szíves türelmét kérjük...

H-2500 Esztergom, Petőfi Sándor u. 26-28 titkarsag@vaszary.hu

REUMATOLÓGIAI OSZTÁLY

Dr. Laczkó Hajnalka

osztályvezető főorvos

Mester Andrea

mátrixvezető-
osztályvezető főnővér

Orvosaink:

Dr. Bérces Magdolna 
Dr. Dávid Dezső
Dr. Orosz Rita
Dr. Kiszely Csaba
Dr. Levek Lili szakorvosjelölt

Gyógytornászok:

Takács-Menner Anita 
Orbán Anna

A reumatológiai osztályon végzett minőségi ellátás garanciáját az az 5 nagy gyakorlattal rendelkező reumatológus szakorvos, és egy  szintén több éves gyakorlattal bíró rezidens kolléga adja. Közülük  4 fő, a szakmai munkát támogató második szakvizsgával is rendelkezik: 3 kolléga belgyógyász, 1 kolléga klinikai farmakológia szakvizsgát is tett. Betegeink – egy 2008-ban átadott épületben – a kor színvonalának megfelelően  elvárt felszereltségű kórtermekben (2 és 3 ágyas szobák önálló fürdővel és toalettel) hozzájutnak minden olyan fizioterápiás lehetőséghez, amit szakmailag a betegségük indokol. Az  iszapkezelést kényelmes körülmények között a kórtermi ágyban lehetővé tevő Fango kezeléstől a  számítógép vezérelt gerinc nyújtó készüléken keresztül a betegek számára a közösségi térben bármikor elérhető hideg kezelésig (crioterápiás készülék).

Jól felszerelt tornatermeink megteremtik az alapot mind az egyéni, mind a csoportos gyógytorna kezelések gyakorlásához. Korszerű, feszített víztükrű, betegemelővel is ellátott gyógytorna medencénkben gyakorlatilag a gravitációt kikapcsolva, semleges hőmérsékleti viszonyok között a víz ellenállását is felhasználva tréningeztetjük az erre már alkalmas betegeket.
Mindazon mozgásszervi beteg ellátására fel vagyunk készülve, akik járó betegként nem láthatóak el. Ez alatt elsődlegesen értendő a gyulladásos ízületi betegségek bármely alakja, a problémásabb, ambuláns terápiára nem enyhülő  gerincbetegségek. Nagy gyakorlatot szereztünk a gerinc és a nagyízületek “kopásos”, azaz degeneratív betegségeinek gyógyításában a csípő és térdízületek súlyos károsodásának kezelésétől a porckorongsérvek nem műtéti ellátásáig.

Osztályunk egyik specialitásaként alkalmazzuk a gerinccsatorna szűkület tünetegyüttesében, és gerincsérvekben a gerincűrbe jutatott szteroid injectiokat- trassacralis epiduralis szteroid injectio- , melyekkel  jelentős javulást tudunk elérni a műtétek elkerülése érdekében.

A biológiai terápiás centrum ellátási lehetőségeivel is rendelkező ambulanciánk megvalósíthatóvá teszi az NEAK által finanszírozott nagy-értékű kezelések elérhetőségét a gyulladásos sokízületi betegségekben: reumatoid arthritis, Bechterew-kór, pszoriázishoz, valamint a gyulladásos bélbetegségekhez (Crohn, colitis ulcerosa) társuló ízületi gyulladásos betegségek .

20 évet meghaladóan vettünk részt klinikai gyógyszerkutatásban, ami folyamatosan lehetővé tette, hogy részesei lehessünk a legújabb orvosi kutatások csúcsához – akár még ipari titkot képező eredményeihez – csatlakozó vizsgálati programoknak. Ez az alkalmas betegeink számára olyan terápiás lehetőségekhez jelenthetett ingyenes hozzáférést, amire egyébként esetlegesen még éveket kellett volna várniuk (akkorra azonban a betegség már súlyos, vissza nem fordítható károsodásokat okozhat).
Orvosaink munkáját a szakma legújabb eredményeit szorosan követő, kiválóan felkészült gyógytornászok, valamint nagy empátiás készséggel rendelkező  fizioterápiás asszisztensek, masszőrök, és szaknővéreink segítik.
Kiemeljük, hogy fel vagyunk készülve a Dél-Szlovákiából érkező betegek ellátására is. Ennek feltételei megismerhetőek az Esztergomi  Vaszary Kolos Kórház honlapján, a Betegeinknek menüben a “Dôvera tájékoztató” címszó alatt.

Nővérállomás:
06-33/542-351

Főnővéri + adminisztráció:
06-33/542-489

Szakrendelő:
06-33/542-300/485-ös mellék

Látogatási rend:
Látogatás minden nap 15:00-18:00 között van.