. : : E V K K : : .

Töltődik. Szíves türelmét kérjük...

H-2500 Esztergom, Petőfi Sándor u. 26-28 titkarsag@vaszary.hu

SZÜLÉSZET-NŐGYÓGYÁSZATI OSZTÁLY

Dr. Tóth Zsolt

osztályvezető főorvos

Szalkai-Tóth Nikoletta

osztályvezető főnővér

Papp Péterné

újszülött részlegvezető főnővér

Orvosaink:

Dr. Ali Mohammad szakorvos 
Dr. Findt Mónika szakorvos
Dr. Koiss Róbert szakorvos
Dr. Mórocz Angéla szakorvos
Dr. Rokay László szakorvos
Dr. Szalay Miklós

Dr. Flórián Nikoletta orvos 
Dr. Keszthelyi Márton orvos
Dr. Mudra Dorottya rezidens

Esztergom városában 1975-től működik a szülészeti osztály. Az országban az elsők között kaptuk meg a Bababarát Kórházi címet, melyhez szigorúan előírt feltételeknek kellett megfelelni. Ezeknek az irányelveknek az évek során már nem csak a szülőszobai környezetben, hanem a császármetszés során is igyekszünk eleget tenni. Mindkét szülőszobánk egy ágyas, rendelkezik kényelmi és vajúdást segítő eszközökkel, illetve 2021-től lehetőség van a Livopán nevű fájdalomcsillapító gáz alkalmazására is. Saját hatáskörben 2004 óta, évente több alkalommal, térítésmentesen tartunk szülésre felkészítő tanfolyamokat várandósaink és családtagjaik (különös tekintettel a leendő édesapák) számára.

Bababarát Kórházként elsőrendű célunk a „Nemzetközi Szülészeti Kezdeményezés és a Bababarát Kórház Kezdeményezés” elveivel összhangban álló foglalkozások megszervezése, mely a családközpontú szülészeti, újszülött ellátás terén a családbarát elveket is érvényesíti. Az aktuális tanfolyamokról a tájékoztatást az osztály „Családbarát Szülészet” honlapján, valamint a kórház hivatalos facebook oldalán jelentetjük meg.

A gyermekágyas osztályon rooming-in rendszer működik, mely biztosítja az újszülött és édesanya 24 órás együttlétét. A kizárólagos anyatejes táplálás és igény szerinti szoptatás biztosítása az elkötelezett célunk az újszülöttek számára.

Osztályunkon 2-4 ágyas szobákban helyezzük el az édesanyákat, valamint 2017-től egy VIP szobát is igénybe vehetnek. A kapcsolattartásra családi látogató szoba áll az édesanyák-édesapák rendelkezésére.  

Várandós gondozó szakrendelés:

Büszkeségünk, hogy a várandósgondozást külön helyiségben, a legmodernebb, szép környezetben végezhetjük, előjegyzéses rendszerben működtetve. Van idő a várandóssal való beszélgetésre, megadva számukra a teljes körű tájékoztatást.  Szülész-nőgyógyász orvos és szülésznő/védőnő végzi a rendelést.

Nőgyógyászati szakrendelés:

Idősávos rendszerben működtetjük a rendelést, így el tudjuk látni a sürgős és az időpontra érkező, valamint a kontrollra, leletekért és receptért jelentkezőket is egyaránt.

NST vizsgálatok:

Előjegyzéses rendben történő vizsgálatainkra a 33-542-300/413-as mellékén kérhetnek időpontot.

Szülészet-nőgyógyászati ultrahang:

Szonográfus közreműködésével nőgyógyászati és szülészeti ultrahang vizsgálatokat végzünk. 2022-től a Czeizel Intézettel együttműködve – a korai szűrés programban- az I.trimeszteri ultrahangok kiegészültek magzati genetikai vizsgálatok (kombinált teszt, toxaemia szűrés, Prenatest) elvégzésének lehetőségével.

Nővérállomás: 

Adminisztrátor: 

Látogatási rend: