. : : E V K K : : .

Töltődik. Szíves türelmét kérjük...

H-2500 Esztergom, Petőfi Sándor u. 26-28 titkarsag@vaszary.hu

SZÜLÉSZET-NŐGYÓGYÁSZATI OSZTÁLY

Dr. Szalay Miklós 

osztályvezető főorvos

Szalkai-Tóth Nikoletta

osztályvezető főnővér

Papp Péterné

újszülött részlegvezető főnővér

Orvosaink: 

Dr. Szalay Miklós osztályvezető főorvos
Dr. Ali Mohammad szakorvos
Dr. Findt Mónika szakorvos

Részmunkaidős orvosok (heti egy műtéti nap):

Dr. Koiss Róbert főorvos

Külsős segítők (csak ügyelnek):   

Dr. Blága Imre szakorvos jelölt
Dr. Gánti Botond szakorvos jelölt
Dr. Karczub-Varga Luca rezidens

Szakrendelős orvosaink:

Dr. Horváth Magdolna főorvos
Tóthné Dr. Herbály Judit szakorvos

Gyógytornász:

Steinbachné Kapás Gabriella

Esztergom városában 1975-től működik a szülészeti osztály. Az országban az elsők között kaptuk meg a Bababarát Kórházi címet, melyhez szigorúan előírt feltételeknek kellett megfelelni. Ezeknek az irányelveknek az évek során már nem csak a szülőszobai környezetben, hanem a császármetszés során is igyekszünk eleget tenni. Mindkét szülőszobánk egy ágyas, rendelkezik kényelmi és vajúdást segítő eszközökkel, illetve 2021-től lehetőség van a Livopán nevű fájdalomcsillapító gáz alkalmazására is. Saját hatáskörben 2004 óta, évente több alkalommal, térítésmentesen tartunk szülésre felkészítő tanfolyamokat várandósaink és családtagjaik (különös tekintettel a leendő édesapák) számára.

Bababarát Kórházként elsőrendű célunk a „Nemzetközi Szülészeti Kezdeményezés és a Bababarát Kórház Kezdeményezés” elveivel összhangban álló foglalkozások megszervezése, mely a családközpontú szülészeti, újszülött ellátás terén a családbarát elveket is érvényesíti. Az aktuális tanfolyamokról a tájékoztatást az osztály „Családbarát Szülészet” honlapján, valamint a kórház hivatalos facebook oldalán jelentetjük meg.

A gyermekágyas osztályon rooming-in rendszer működik, mely biztosítja az újszülött és édesanya 24 órás együttlétét. A kizárólagos anyatejes táplálás és igény szerinti szoptatás biztosítása az elkötelezett célunk az újszülöttek számára.

Osztályunkon 2-4 ágyas szobákban helyezzük el az édesanyákat, valamint 2017-től egy VIP szobát is igénybe vehetnek. A kapcsolattartásra családi látogató szoba áll az édesanyák-édesapák rendelkezésére.  

Várandós gondozó szakrendelés:

Büszkeségünk, hogy a várandósgondozást külön helyiségben, a legmodernebb, szép környezetben végezhetjük, előjegyzéses rendszerben működtetve. Van idő a várandóssal való beszélgetésre, megadva számukra a teljes körű tájékoztatást.  Szülész-nőgyógyász orvos és szülésznő/védőnő végzi a rendelést.

Nőgyógyászati szakrendelés:

Előjegyzés alapján működtetjük a rendelést, így el tudjuk látni a sürgős és az időpontra érkező, valamint a kontrollra, leletekért és receptért jelentkezőket is egyaránt.

NST vizsgálatok:

Előjegyzéses rendben történő vizsgálatainkra a 33-542-300/413-as mellékén kérhetnek időpontot.

Szülészet-nőgyógyászati ultrahang:

Szonográfus közreműködésével nőgyógyászati és szülészeti ultrahang vizsgálatokat végzünk. 2022-től a Czeizel Intézettel együttműködve – a korai szűrés programban- az I.trimeszteri ultrahangok kiegészültek magzati genetikai vizsgálatok (kombinált teszt, toxaemia szűrés, Prenatest) elvégzésének lehetőségével.

Nővérállomás: 

Adminisztrátor: 

Látogatási rend: